Hva er båtlivet?

I en video reklamerer Askeladden for at båt og familieopplevelser hører sammen.

I den sammenhengen er det viktig å fokusere på hvor sikker båten er, samt hvor komfortabel den er. Antall mennesker som er beregnet per båttur er grunnleggende informasjon.

Det vises videoer på skjærgårdsstemning og dagsturer. Det gis også informasjon om hvor mange overnattingsplasser båten har. Videre fokus er informasjon om alle de skjulte fasiliteter.

Hvor godt er plassen utnyttet og hvor økonomisk har man gjort det? Det er jo overraskende å se hva som skjuler seg i skuffer som går i ett med overflaten. Alt er så praktisk planlagt. Det skal være lett å plukke fram utstyret og lett å rydde det tilbake. Et bord som kan heves og senkes og dekkes godt til når det ikke er i bruk. Kokeplaten er liten og nett og står ikke i veien for noen. Kjeler i bokser og skuffer. Det ligger mye penger i plassutnyttelsen.

Seksjoner i båten

Jo flere seksjoner man kan gi båten, jo flottere og mer attraktivt ser det ut. En romslig cockpit. Spiseplassen. Egen plattform for soling og bading. Sengene under dekk. Eget bad. Egen wc og dusj.

Askeladden starter med å presentere inntrykk og stemning i sin video, men de holder heller ikke tilbake informasjon om teknisk utstyr. Det står tydelig skrevet ved siden av videoen.

Hva er materialet i skroget laget av. Hvor for går båten? Det oppgis teknisk informasjon om lengde, bredde, vekt med og uten motor, hvor stor drivstofftanken er, vanntanken, septiktanken.

Informasjon om at båten ikke krever mye vedlikehold og hvordan den forbruker bensin er også oppgitt.

Kvalitetsbåt til god pris

Jeg har nå tatt utgangspunkt i båten som heter Askeladden “C83 cruiser TSI” . Båten sies å stå for en prisrevolusjon og den har påhengsmotor; kalt en outboardmotor som heter “SUZUKI DF350 ATXX 350 HK” Denne motoren sies å ha en helt spesielt vanngrep. Tsi teknologien sies å gi en veldig god kjøreopplevelse.

Yacht

Båtmarkedet er stort og ved salg av store båter er det egne meglere som markedsfører og selger båtene. Et av mange eksempler er yachtmegleren.no, der megleren Stian har solgt

Yacht Guy Couach 100 , årsmodell 1999 for 9750 000. I denne sammenhengen kan centum være aktuell å koble inn.

Båten i seg selv er en opplevelse proppfull av luksus; der kronen på verket er en flybridge med et massasjebad samt egen garasje. Denne båten har tre lugarer med dobbeltseng og bad, en lugar har to senger og egen lugar til mannskap.

Lengden på båten er 100 fot og i cm 3048 cm. Bredden er 680 cm. Dybden 180 cm.

Båten er laget av glassfiber og vekten er 95 000 kg.

Båten er dieseldrevet. Motoren er av merket MTU 16v 1800×2 med størrelse 3600 hk som holder i tre tusen timer. Den kan maks gå 30 knop.