I denne artikkelen skal vi snakke om båter, og mer spesifikt så skal vi snakke om forskjellige typer båter som er populære her i Norge. Vi skal også snakke om forskjellige ting som vi kan bruke båter til, og hvordan vi bruker båter.

Forskjellige typer

Det finnes faktisk veldig mange forskjellige typer båter, men la oss begynne med å se på den klassiske seilbåten. Dette er faktisk en veldig miljøvennlig type båt, fordi den er i all hovedsak drevet av vinden.

Dersom du liker miljøet, og selv vil utføre noe som kan skape forandring i verden, kan du besøke https://tibber.com/no/ for å finne en mer fornuftig kilde til energi for hjemmet ditt.

En litt mindre båt som vi kan bruke og som er veldig populær er det vi kaller en jolle. Disse bruker veldig ofte en motor, og denne lille båten er også veldig åpen. Den er derfor ikke spesielt egnet til å dra langt ut på sjøen med.

Noen mer primitive former for båt kan være så enkle som en liten trebåt som man kan padle ut med, disse brukes derimot oftest til innsjøer og den slags områder.

Dersom man vil ha en mindre båt som man kan dra ut på sjøen med i lengre perioder så kan man investere i denne båten som vi kaller for snekka. Den er veldig populær i Norge og man kan bruke den til å ta med seg venner ut på sjøen for å ha det morsomt. Her kan man holde selskap, ta med seg mat og drikke og nyte sjøen. Det er også store muligheter for å bruke snekka til å fiske med, og dette kan også være veldig morsomt i seg selv.

Større båter

I Norge så har vi også en type offentlig transport som vi kaller for hurtigruten. Disse kan varier i størrelse men de er alltid mye større enn vanlige båter som brukes av privatpersoner. Noen av disse brukes til å reise gjennom kysten av Norge med, og de er ofte på størrelsen med cruiseskip. Når båter blir så store som dette så kaller vi dem egentlig ikke båter lenger, da heter det faktisk skip.

Det finnes også skip som ikke brukes til passasjerer, men heller til å frakte store laster med. Her er det oftest ikke plass til flere enn 10-20 mennesker.

Lystfartøy

Et lystfartøy er noe vi kaller et skip eller en båt som brukes kun til fritidsaktiviteter. Du har sikkert sett mennesker med penger som investerer i store yachter, og disse brukes egentlig kun for å slappe av å ha det moro. De brukes også til å arrangere fester på. Disse kan også være veldig lette og raske, men enten de er små og raske eller store så pleier de alltid å være elegante.