Poon Lim, var 25 år da han under andre verdenskrig, bestemte seg for å jobbe som en sjømann på et britisk handelsskip. I november 1942 mønstret han på SS Ben Lomond, som ble torpedert og senket, ca 750 miles øst for Amazonas, Brasil av den tyske ubåten U (boot) -172.

Poon klarte å få med seg en redningsvest og flyktet skipet like før det eksploderte. Et par hundre meter unna oppdaget han en av redningsflåtene og reddet seg ombord. Redningsflåten skulle bli hans hjem de neste 133 dagene.

Det første Poon gjorde var å beregne hvor mange dager med mat og vann han hadde i flåten. Han beregnet en plan for å overleve og porsjonerte ut provianten. Opprinnelig planla han for ca 20 dager. Det skulle bli lenger. Han laget seg fiskekrok av en metallforing på redningsflåten, og en kniv fra en tinnboks med proviant. Han sørget for å montere tak på flåten for å ikke bli solbrent, og han brukte foringen på jakken sin til å samle vann. Han fisket og fanget måker. Han fanget også en hai og drakk haiblodet i mangel på vann. Den 5. april 1943 etter 133 dager ble han reddet. Poon Lim.